MSN Specials » Alles over blockcheckers

Blockcheckers zijn scripts die controleren of iemand online is. Als je wilt weten of iemand jou blokt, kan je kijken of zo'n script deze persoon als 'online' aangeeft. Is dit het geval, maar ziet jij je buddy als offline, dan heeft hij jou geblokt. Op msgweb hebben wij natuurlijk ook een MSN blockchecker.

Werken blockcheckers?

Vroeger zat er een foutje in het MSN-protocol, waardoor blockcheckers van elk adres de status konden opvragen. Tegenwoordig is dit echter onmogelijk. Blockcheckers werken nooit meer 100% correct, ze kunnen namelijk meer van iedereen de status opvragen. Dus ook al wordt er op een website gezegd dat hun blockchecker werkt, dan is dit niet het geval. Hoogstwaarschijnlijk is die site gewoon verouderd.

Wie kan een blockchecker wel controleren?

Blockcheckers zijn afhankelijk van een bepaalde instelling in msn. Het gaat om de instelling Alleen geaccepteerde contactpersonen kunnen mijn status zien en mij berichten versturen. Je komt hier door vanaf je MSN hoofdvenster op de menu knop extra te klikken, vervolgens kies je opties, en dan privacy (bekijk screenshot).

Wanneer deze optie bij diegene die je wilt controleren staat aangevinkt, zien blockcheckers jouw contactpersoon altijd als 'offline'. Ze werken dan dus niet. Als de contactpersoon de optie uit heeft staan, kunnen blockcheckers wel gewoon zijn/haar status bekijken.

Kortom

Wanneer een blockchecker iemand aangeeft als offline, dan weet je niet zeker of de contactpersoon écht offline is, omdat diegene ook de hierboven beschreven optie aan kan hebben staan. Geeft de blockchecker een online status aan, dan klopt het wel.

Kijk in het groene menu links voor meer over MSN Specials