MSN Specials » Messenger Plus! & sponsor software

Messenger Plus is dé addon voor MSN Messenger. Iedereen die veel op MSN zit, zou deze addon eigenlijk moeten hebben. Bij de installatie moet je echter wel goed opletten. Messenger Plus komt namelijk met optionele sponsor software.

De installatie

Download Messenger Plus! op de officiele website. Let tijdens de installatie goed op het volgende scherm:

Messenger Plus sponsor agreement

Kies je voor de optie Ik ga akkoord, installeer Messenger Plus! met sponsor, dan zal er náást Messenger Plus nog extra software worden geinstalleerd. Deze software voegt een balk toe aan internet explorer, en plaatst enkele iconen op je bureaublad. De extra software is géén spyware. Het stuurt geen gegevens van jou door over internet. Het is een soort reclame, waar de maker van Messenger Plus zijn brood mee verdient. In de installatie wordt er dit over gezegd:

Lees zorgvuldig dit belangrijk bericht: Om Messenger Plus! gratis te houden voor iedereen wordt er in het volgende scherm gevraagd of je akkoord gaat met het installeren van het optioneel sponsorprogramma. Het sponsorprogramma toont advertenties en voegt een zoekbalk toe in Internet Explorer (lees de sponsorovereenkomst voor meer details). Er is geen risico verbonden aan het uitproberen van deze sponsor: het kan steeds verwijderd worden door Messenger Plus! te deinstalleren. Indien je dit wenst kun je daarna Messenger Plus! opnieuw installeren zonder de sponsor.

Kies je voor de optie Ik geef geen ondersteuning, installeer Messenger Plus! zonder sponsor, dan zal alléén Messenger Plus! worden geinstalleerd. Dit is waarschijnlijk wat jij wilt.

Sponsor software verwijderen

Heb je (per ongeluk) toch de sponsor software geinstalleerd, en wil je er vanaf? Dit is geen probleem, je kan de sponsor software namelijk gemakkelijk verwijderen. Doe dit niet met programma's zoals Ad-Aware, maar volg handmatig de volgende stappen:

 • Druk op de startknop in windows, en ga naar 'Deze Computer'.
 • Klik linksboven op 'Programma's installeren of verwijderen'.
  Software toevoegen/verwijderen
 • Selecteer Messenger Plus in de lijst, en klik op 'Wijzigen/verwijderen'.
 • Kies 'Alleen het sponsorprogramma verwijderen', en klik op 'verwijderen'.
  Plus verwijder opties
 • Er verschijnt nu een scherm dat vraagt om een validatie code. Voer de code in in het vakje.
  Plus verificatie code
 • Druk op 'verwijderen'. Als er wordt gevraagd of je het zeker weet, klik dan op 'ja'. De sponsor software wordt nu verwijderd, terwijl Messenger Plus! op je computer blijft.

Kijk in het groene menu links voor meer over MSN Specials